I den här bloggposten berättar han varför.
Det är nästan så att man bara behöver ha läst mina intryck från förra årets SSWC, eller sett min animerade film om när Barack Obama åker till SSWC, för att förstå min kärlek till Tjärö i Blekinge skärgård.
I år ville jag göra något mer, ge tillbaka till denna fantasieggande svärm av digitala färgsprakande geeks som förgyller, stärker och motiverar varandra till ihärdighet i våra gemensamma omvälvande övertygelser. Nej, jag dramatiserar inte, precis så är det.
Oavsett ålder är det hit lärare, studenter, ingenjörer, formgivare – ja, egentligen vilka yrkesetiketter som helst – åker med en gemensam vurm för att förändra världen med digitala verktyg. Vi förändrar inte världen på Tjärö, men vi bekräftar, stöttar och ger varandra inspiration till nästa steg i resan. Band knyts, idéer föds och vi får tillfälle att umgås med människor som pratar samma språk.
Bekräftelse och inspiration är så viktigt. Jag vill att det ska fortsätta.
SSWC skiljer sig från andra knytkonferenser just för att det är en ö. För att många bor i tält. För att det är utomhus. Det är bara vi som är där, svärmare utan ramar och väggar. Utan tak. Försök dirigera det.
Jag återkopplar till mitt diagram över digital innovation i Sverige som är ett idéalster från förra årets event. För mig spelar Sweden Social Web Camp en ack så viktig roll i den digitala arenan av innovation, från idé till genomförande:
Som beteendevetare och kommunikatör känns det rätta att sponsra det tillfälle som knyter ihop människorna. I år hoppas jag själv hitta vänner att förädla och realisera några vilande idéer tillsammans med, hitta de människor som kompletterar mina kompetenser och gör det så fantastiskt roligt att vara en del i paradigmskiftet:
Att få vara några få som skapar något litet
som får hjälp av många att spridas till något stort.
En liten förhoppning är också att jag kan inspirera fler till att göra likadant. För mig är många små som bidrar till förändring en sinnebild för den nya förändringskraften.
För möjligheten och modet att starta mitt eget företag och själv bestämma över vem jag sponsrar har jag väldigt många SSWC-deltagare att tacka för. Kram på er allesammans. Jag kommer alltid ge tillbaka till drivkraftens kärna när jag har möjlighet.
Vill du som Per Axbom bli en mikrosponsor och Friend of SSWC? Läs mer här.
Pingback: Friends of SSWC. Ett nytt sätt att sponsra SSWC. | Sweden Social Web Camp
Pingback: Mikrosponsra campet och bli en Friends of SSWC! | Sweden Social Web Camp