SSWC R&D: Stipendier för robotar and arduinobadgar!

Nu startar vi SSWC R&D – vår egen utvecklingsfond. SSWC R&D stödjer intressanta projekt som bidrar med awesomeness till SSWC och världen.

Först ut är två stipendier för att bygga en teleprecense-robot och arduino-konferensbadgar. Kliar det i maker-tarmen? Sök!

Telepresence-robot på SSWC: 10 000 kr

Hade det inte varit coolt att hänga med på sessions och värma sig runt lägerelden, som en telepresence-robot? Alla kan ju inte åka till Tjärö men man kan väl få vara med ändå? Så vi vill gärna ha en telepresence-robot på SSWC 2013!

Några idéer:

  • Roboten ska klara att köra på breda grusstigar och i lågt gräs. Se här för hur grusstigarna ser ut. Och här ser du Tjärö från ovan.
  • Kolla in begagnade elopeder, permobiler eller eldrivna rullstolar för en lämplig terrängående robotplatform att hacka.
  • Roboten kommunicerar via 3G/4G i första hand och eventuellt wifi. Wifi finns över stora delar av området men inte överallt.
  • Sajt där de som vill styra roboten kan signa upp sig för en tidsslott. Navigering via webbsida eller app.
  • Gps som visar var roboten är på en karta.
  • Den enklaste roboten är kanske en laptop med kamera, mikrofon och gps monterad på en rullande plattform. En lampa för nattkörning kan vara bra.
  • Roboten ska klara av tvåvägskommunikation via video och mikrofon. Det betyder bland annat att kamera, mikrofon och skärm bör sitta på en lämplig höjd.
  • Roboten bör ha någon form av kollisionsskydd, olycksspärr och panikstoppknapp.

Målet är alltså att bygga en telepresence-robot som kan fjärrstyras via nätet under SSWC 2013.

Stipendiet på 10000 kronor är till för att täcka materialkostnader.

Arduino-konferensbadge: 5 000 kr

Ardunio-vänner och hardware-hackers, se hit! Vi vill ha en arduino-driven konferensbadge till SSWC 2013! Häng badgen runt halsen och få koll på vilka som är runt om kring dig, vem du träffar och vilka session andra går på.

Några idéer:

  • Badgen hänger runt halsen och kommunicerar med radio och kanske IR med sin omgivning.
  • Badgen håller reda på vem du träffat och vilka sessions du gått på under SSWC.
  • Badgen kan via basstationer och internet kommunicera med din mobiltelefon och visa vilka som är runt omkring dig just nu.
  • Badgen kanske kan programmeras med olika sociala spel.

Projektets mål är att ta fram en badge som till ett rimligt pris kan produceras till SSWC 2013. I projektet ingår också att ta fram ett backend som badgarna kommunicerar med och ett gränssnitt som visualiserar informationen.

Det finns några liknande projekt att inspireras av:

Stipendiet är på 5000 kronor och och är till för att täcka materialkostnaderna för att ta fram några fungerande prototyper och eventuella kretskortsmallar. Själva produktionen av badgarna till deltagarna ligger utanför, det löser vi på annat sätt. Läs mer om vad som ingår i stipendiet nedan.

Så funkar stipendierna

Vem kan söka?

Tror du att du kan fixa uppgiften, kan du söka! Det är ett plus om ni är ett team som söker. Det brukar blir bättre och roligare då. Men det viktigaste är att du tycker att det är ett kul projekt, att du kan lägga ner den tid som behövs och att du tror att du kan ro det i land innan SSWC 2013.

Hur söker jag?

Skriv några korta rader om hur du eller ditt team tänker att ni skulle förverkliga projekten. Inget långrandigt, tack. Tror vi på upplägget så kör vi! Mejla oss här.

Hur kan jag använda stipendiet?

Med SSWC R&D vill vi ge dig resurser att skapa! Stipendiet är till för att täcka materialkostnaderna i projektet. Vi ersätter alltså enbart material, inte nerlagd tid, resor m.m. Kvitton behövs förstås på allt. Ersättningen betalas ut i efterhand, om det behövs delbetalningar under projektets gång löser vi det.

Är kravspecen ovan fix?

Nej, se det som idéer och inspiration. Beskriv vad du tror att du kan göra så tar vi det därifrån.

Kan jag berätta för världen vad jag gör?

Jajamän, ett krav är nämligen att utvecklingen sker öppet. Med det menar vi att vi vill ha regelbundna statusrapporter på en blogg eller liknande om hur det går. Berätta om med och motgångar och om problem du funderar på. Engagera gärna andra SSWC:are, kodare, hårdvaruutvecklare och makers för att lösa uppgiften. Be om input.

Vi vill att projektet open sourcas så att andra kan bygga vidare på ditt arbete. Öppenhet är ett sätt att leverera awesomeness till SSWC och världen!

Får jag komma på SSWC?

Ja, självklart ska du med på SSWC. Halva poängen att det du bygger ska vara med på campet. Både badgar och robot behöver något som tar hand om dem på campet. Ingår gör biljett och bäddplats till dig som är huvudansvarig för projektet.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *